onsdag 12 september 2012

Intressanta iakttagelser

 Många gånger tycker jag att BoA hamnar lite i skymundan och det pratas väldigt lite om detta bolaget, trots att det är ett av världens största bolag som har en enormt stor marknadsandel av den Amerikanska marknaden.

Kinas aktiemarknad är nu värd mer än 70% av BNP, att jämföras med 15% så sent som 2001. Goldmans Kina strateg pratar om exuberant sentiment. Bara en dag i april så öppnades över 1m aktiedepåer. Omsättningen på marknaden kan nu överstiga omsättningen i London. Och PE är billiga 50x. Visst kan ju så klart marknaden fortsätta att vara irrationell betydligt längre än vad man kan ha råd att vara i business, men nästa gång Kina uppvisar svaghet så måste man ju vara där och hjälpa till, på nedsidan.

Alla pengar från alla baby-boomers måste ta vägen någonstans”. Det var ju en av de vanligaste konsensus kommentarerna 99/2000 för att förklara haussen. Lite på samma vis verkar det nu finnas en nästan religiös tro om att det finns så mycket strukturellt kapital på sidlinjen (PE, oinvesterad fonder, låga aktieallokeringsvikter hos pensionsfonder) som bara måste in på marknaden och att vi därför inte kan gå ned. Likviditet finns där tills den helt plötsligt inte finns där längre. Att luta sig mot en påstådd vägg av pengar kan bli dyrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar